3 dagen naar de Ardennen

Samen plezier maken met sport en spel, daar gaat het om. We overnachten met de hele groep op een mooie locatie en gaan wandelen, klimmen, zwemmen tot we erbij neervallen! Na drie dagen hebben we elkaar al heel wat beter leren kennen.

1ste JAAR

In de buurt, de buurt in

Hoe goed ken jij je buren, je buurt, je streek of je eigen leerkrachten? Je bezoekt godsdiensthuizen, verkent of poetst je buurt of krijgt les van je leerkrachten over hun hobby’s: dansen, juwelen maken, boetseren … leerkrachten zijn ook maar mensen!

2DE JAAR

Artistiek project

Wat doe jij het liefst: fotografie, multimedia, dans, theather? Een week lang ga je ermee aan de slag rond een thema, in een groepje met andere leerlingen. Aan het einde is er een toonmoment, zodat we elkaars creaties kunnen bewonderen.

3de jaar

3 dagen naar Parijs

Parijs: la Ville-Lumière, de lichtstad. Deze wereldstad heeft enorm veel te bieden en dat willen we onze leerlingen niet ontzeggen. Na een degelijke voorbereiding op school tijdens verschillende vakken kunnen we met onze eigen ogen zien wat voor een bruisende stad Parijs is. We maken een stadswandeling, nemen zelfstandig de metro, genieten van de parken, bezoeken bekende en minder bekende monumenten en we blazen uit tijdens een boottocht op de Seine. Ook de Franse gastronomie wordt getest. De leerlingen zullen hiervoor hun beste Frans moeten bovenhalen. Bovendien zullen de Parijzenaars zich ons bezoek nog herinneren wanneer de leerlingen hen verrassen met een klein interview.

Dit en nog een heleboel andere activiteiten maken van deze driedaagse GWP een onvergetelijke ervaring.

4DE JAAR

Sociale stage

Wie zijn al die mensen die vaak onzichtbaar zorg geven aan wie jong en oud, eenzaam of arm is? We maken kennis met deze harde werkers en gaan een week meedraaien in een rusthuis, bij een voedselbedeling, in de kinderverzorging of in een dienstencentrum.

5de jaar

ITALIE

De kers op de taart van de middelbare school: een reis van 9 dagen naar Italie. We bezoeken de grote Italiaanse steden en nemen volop de tijd voor cultuur. Natuurlijk is er ook ruimte voor vrije tijd, zodat je met je klasgenoten kunt genieten van deze gezamenlijke reis in jullie laatste jaar.

6DE JAAR

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

Contacteer Ons

Ons adres

Tel: 03 239 00 23

Email: secretariaat@kaberchem.be

Uitbreidingstraat 246

2600 BERCHEM