Elk schooljaar stellen we een toneelkalender samen waaruit de leerlingen van de derde graad een aantal stukken kunnen kiezen om te bezoeken. Er wordt naar gestreefd om een uiteenlopend en kwaliteitsvol aanbod te selecteren uit de avondvoorstellingen die gepland zijn tijdens het lopende seizoen. Op die manier leren onze leerlingen de grote cultuurtempels die onze stad rijk is kennen en ontwikkelen ze appreciatie voor de verschillende cultuuruitingen als daar zijn: performance theater, monologen, moderne bewerkingen van klassiekers uit de toneelliteratuur, muziektheater enz. Bovendien worden er elk jaar een aantal dansvoorstellingen opgenomen; de niet altijd zo voor de hand liggende moderne dansvoorstellingen worden vaak gesmaakt door onze leerlingen.

‚Äč

In de eerste en tweede graad worden elk schooljaar tijdens de lesuren ook een aantal jeugdvoorstellingen bezocht. Uiteraard worden deze toneelbezoeken gekaderd tijdens de lessen Nederlands en vreemde talen, opdat onze leerlingen optimaal kunnen genieten en leren van deze verrijkende uitstappen.

CULTUUR NA

SCHOOL

Zing, dans, speel, bouw... en bewonder. Alle leerlingen die willen -niets is verplicht- kunnen hun fantasie laten gaan op de jaarlijkse show van het KAB. We genieten samen van het spektakel en we zien elk jaar weer mooie talenten openbloeien op en achter het podium. Iedereen doet mee! Van het eerste tot en met het zesde jaar, alle leerlingen dragen hun steentje bij. Zo versterken we het samenhorigheidsgevoel in onze school.

KAB On Stage

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

Contacteer Ons

Ons adres

Tel: 03 239 00 23

Email: secretariaat@kaberchem.be

Uitbreidingstraat 246

2600 BERCHEM